Veranderende vastgoed

Zorgvastgoed, was het thema van een seminar van Duurzaam Gebouwd. De vergrijzing en de veranderen zorgvraag behoeft kennis van de veranderende vastgoed. De transitie van bestaand vastgoed naar zorgvastgoed, maar ook andersom bestaand zorgvastgoed naar herbestemmen.

Duurzaamheid voor iedereen anders

De vraag echter wat duurzaam is, lijkt wel een doolhof. De kennis van duurzame toepassingen is bij iedere leverancier aanwezig, zo lijkt het, maar wat wordt het uiteindelijk? Duurzaamheid is voor iedereen weer anders, iedereen heeft zijn eigen visie. De keurmerken en labels zijn veel en divers.

De vergrijzing en de veranderingen in de zorg betekend aanpassen van het bestaande (zorg-)vastgoed en dat, als het even kan, duurzaam aan de vraag.

Groot mogelijk comfort

Maar laten we beginnen met de gebruiker centraal te stellen en dan te kijken hoe duurzaam we het kunnen maken. Dus niet alleen, kunnen we het duurzaam maken, maar hoe kunnen we het duurzaam maken met een zo groot mogelijk comfort voor de gebruiker? En hoever gaan we hierin en wat is de maatlat die we hiervoor gebruiken? Maatwerk.

Het vastgoed dat er nu is kunnen we aanpassen en flexibel maken voor de veranderingen in de vraag naar zorg, zodat we ook in de toekomst veranderingen van vastgoed mogelijk maken en deze eenvoudiger kunnen realiseren. Langer thuis kunnen blijven wonen.

Vastgoed voor nu èn de toekomst

Het vastgoed passend maken voor de gebruiker van nu en eenvoudig aanpasbaar voor de gebruiker in de toekomst. Met de gebruiker mee verandert vastgoed, da’s pas duurzaam.